CDC i ERC, convençuts que la resta de partits sobiranistes se sumaran al preacord

  • Artur Mas defensa que el document deixa la porta oberta perquè altres formacions s'hi incorporin

VilaWeb
ACN
30.03.2015 - 22:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant CDC com ERC consideren que el preacord sobre el full de ruta signat avui reforça el procés d’independència i també consideren que la resta de partits sobiranistes s’ha podran sumar més endavant. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès que ‘no hi són tots els partits que hi haurien de ser’ però ha defensat que ’s’ha deixat la porta oberta perquè durant les properes setmanes puguin sumar-s’hi’. Mas ha dit que ‘és important fer pinya, anar fent gruix i sumant massa crítica’ ja que, segons Mas, això és el que necessita el país en aquest moment. 

En aquest mateix sentit, el coordinador general de CDC, Josep Rull, assegura que el docuemnt demostra que ni ‘s’aigualeix’ el procés ni ‘perd intensitat’ ja que els partits i entitats signants tenen molt clar que les eleccions han de servir per decidir el futur nacional sobre la independència de Catalunya. 

Rull també ha deixat clar que el peracord és un ‘punt de partida’ que està obert a canvis per tal que en els propers mesos s’hi puguin incorporar altres forces polítiques i entitats. A més a més, ha assenyalat que les converses amb la CUP estan ‘força avançades’ en relació a l’elaboració de la constitució catalana i h’’a dit que creu que ‘donaran bons fruits’.

Per la seva banda, l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha qualificat aquest dilluns de ‘dia històric’ per a Catalunya. ‘Un acord entre les grans entitats sobiranistes del país i el primer i el segon partit de Catalunya té moltíssima força’, ha subratllat. ‘Gràcies a aquest acord el procés està més viu que mai”, ha afegit. El líder dels republicans barcelonins s’ha mostrat esperançat en què partits com UDC, EUiA, MES i, sobretot, la CUP, s’acabin sumant a l’acord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any