Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.03.2015  18:49

La traductora i escriptora Bel Olid, nova presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

Hi substitueix Guillem-Jordi Graells, que ha estat al capdavant de l'entitat els últims vuit anys

Men?ame
 

La traductora i narradora Bel Olid (Mataró, Maresme, 1977) ha estat elegida nova presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Olid representa un canvi generacional en l'entitat: és la persona més jove que ocupa el càrrec i té, casualment, els mateixos anys que l'associació. A més, és la primera dona electa en el càrrec. Ha pres el relleu de Guillem-Jordi Graells, president els darrers vuit anys. Des del 2011, Bel Olid ha estat vocal de la junta del Principat i durant aquest temps ha representat l'AELC al Consell Europeu d'Associacions de Traductors Literaris (CEATL), organització que presideix des del 2013.

La seva candidatura ha estat l'única presentada per a ocupar la presidència i, de fet, encapçalava una candidatura col·lectiva, formada per la poeta Mireia Vidal-Conte, Mercè Canals, que és autora de literatura infantil i il·lustradora, i el traductor Jordi Martín Lloret, que des del desembre passat exercia de vocal cooptat. Mireia Vidal-Conte substituirà a partir d'ara Maria-Mercè Roca en el càrrec de vice-presidenta pel Principat. D'una altra banda, en substitució de Magí Sunyer, el nou tresorer serà Vicent Penya, escriptor i tècnic lingüístic, que era també l'únic candidat per a ocupar el càrrec.

Així doncs, la junta directiva de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana queda composta per:

Bel Olid (presidenta)
 

Miquel Bezares (vice-president Illes)

Gemma Pasqual (vice-presidenta País Valencià)

Mireia Vidal-Conte (vice-presidenta Principat)

Lluís Hansen (secretari)

Vicent Penya (tresorer)

Helena Alvarado (vocal Illes)

Laia Martinez i Lopez (vocal Illes)

Ismael Pelegrí (vocal Illes)

Núria Cadenes (vocal País Valencià)

Carles Cortés (vocal País Valencià)

Francesc Mompó (vocal País Valencià)

Mercè Canals (vocal Principat)

Jordi Martín Lloret (vocal Principat)

Carles Molins (vocal Principat)