Artur Mas a la CNN, sobre l’accident de Germanwings: ‘La prioritat és fer costat a les famílies’

  • [VÍDEO] El president explica que demà anirà a la zona de l'accident

VilaWeb
ACN
24.03.2015 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Estem molt trists, molt disgustats. Estem commocionats per aquest accident. La primera prioritat és fer costat a les famílies’, ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a la CNN. Hi ha parlat de l’accident de l’avió de Germanwings en què es van morir 150 persones, entre passatgers i tripulació. Mas, que ha dit que no sabia la causa del sinistre, anirà demà al matí a la zona de l’accident amb el mateix avió que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que farà escala a Barcelona.

Heus ací el vídeo de l’entrevista, en anglès:


Mas ha explicat que el govern de la Generalitat coopera amb el francès i amb l’espanyol en tot allò que pot, per exemple facilitant el transport a França als familiars de les víctimes o proporcionant metges i psicòlegs. Ajudaran en tasques de recuperació si cal, però ha insistit que la primera prioritat és fer costat de les famílies. Pel que fa a la llista de passatgers, ha recordat que la companyia aèria no l’ha fet pública, però el govern sap del cert que hi ha alguns catalans i espanyols i està en contacte amb els familiars.

També ha explicat que de seguida que s’han assabentat de la tragèdia, la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha emprès el viatge cap a França, alhora que el conseller d’Interior i el de Territori anaven a l’aeroport del Prat. Ell anirà demà dimecres a la zona de l’accident, juntament amb Mariano Rajoy, tal com han acordat aquesta tarda, ha explicat. Mas ha reconegut que no sap ben bé com hi arribaran tenint en compte que és un lloc inaccessible, però s’ha mostrat convençut que trobarien la manera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any