Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.02.2015  12:02

Madrid crea una ruta per al pas de residus nuclears sense consultar els municipis afectats

Segons Greenpeace, "circularan carregaments per carretera tres vegades al mes, i una possible fuga generaria més radiació que Txernòbil o Fukushima".

Men?ame
 

El diari Levante de Castelló du la informació en exclusiva sobre una resolució del govern espanyol referent al pas de residus nuclears, provinents de les centrals d'Ascó i Vandellós, per unir-se després als provinents de Cofrents i desplaçar-los al magatzem nuclear de Villar de Cañas. La ruta entraria des del Principat i travessaria les comarques de Castelló per la costa. En total, travessaria 13 municipis castellonencs, cap dels quals no ha estat però informat ni consultat. I les al.legacions a la declaració d'impacte ambiental ja han expirat.

Davant d'aquest fets, des de Greenpeace s'ha posat el crit al cel, advertint que "estem parlar de càrregues nuclears que travessaran les carreteres tres vegades al mes, i que en cas d'accident poden generar més radició que Txernòbil o Fukushima". Segons els ecologistes, "aquesta mena de recipinents només poden resistir caigudes de menys de nou metres d'altura".

En saber-se la notícia, la resposta d'alguns alcaldes del muncipis afectats, fins i tot els del PP, ha estat mostrar la seua indignació per la manca d'informació rebuda, assegurant que caldrà exigir-la; d'altres, en canvi, com ara el de Castelló, es declaren "tranquils", afirmant que "no dubtem del ministeri". Per la seua banda, la portaveu de Greenpeace, Raquel Montón, s'ha ratificat en la coneguda postura de la seua organització, que defensa "deixar els residus en les centrals i evitar així riscs durant el seu transport".