El cònsol espanyol a Sant Petersburg homenatja la División Azul nazi

  • Per haver participat amb les tropes de Hitler en el setge de Leningrad

VilaWeb
Redacció
12.02.2015 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre el 8 de setembre del 1941 i el 27 de gener del 1944 la ciutat de Leningrad, l’actual Sant Petersburg, fou sotmesa a un dels setges més llargs i mortífers de la història. Durant gairebé nou-cents dies van perdre la vida més d’un milió d’habitants de la ciutat, molts dels quals per causa de la fam les malalties. La División Azul espanyola va ajudar l’exèrcit nazi en aquesta empresa. I aquesta setmana el cònsol espanyol a Sant Petersburg, Juan Antonio Martínez-Cattáneo, ha retut homenatge a aquesta unitat armada.

El cònsol va fer que es col·loquessin unes roses amb els colors de la bandera espanyola al camp de Krasni Bor, el lloc d’una de les batalles en què van participar els soldats espanyols que van combatre al costat dels nazis. Ho ha publicat en la seva pàgina de Facebook la Hermandad de la División Azul, que ha agraït aquest gest a Martínez Cattáneo. Ha estat descobert i difós des de Twitter, mitjançant usuaris com @jordiborras i @CatDiuProu.

El cònsol és fill d’un ex-combatent de la División Azul, l’enginyer Antonio Martínez-Cattáneo, tal com es pot comprovar en una de les esqueles del diari ABC que ha trobat per la xarxa l’usuari @Failderalisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any