Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.02.2015  20:00

Spot, l'espectacular gos robòtic de Google

La companyia Boston Dynamics, comprada pel cercador el 2013, acaba de penjar un vídeo amb l'últim robot quadrúpede amb què experimenta

Men?ame
 

Google és molt més que un cercador: els interessos de la companyia californiana abasten tota mena de camps. També el de la robòtica, com va demostrar el 2013 amb l'adquisició de l'empresa Boston Dynamics. Des d'aquella compra, ha transcendit poca informació sobre els projectes emparats pel paraigua de Google: tan sols uns quants vídeos amb espectaculars proves de gossos robòtics al laboratori de Waltham (Massachusetts).

Al darrer vídeo penjat per Boston Dynamics es pot veure, durant dos minuts, un robot en forma de gos anomenat Spot que interactua amb gent, es mou lliurement pel laboratori i l'exterior, puja i baixa escales i reacciona amb una sorprenent agilitat a cops de peu i empentes.

L'Spot, que pesa setanta quilos, és una versió reduïda d'un gos robòtic anterior, el gegant BigDog:

Boston Dynamics també és al darrere del WildCat, un quadrúpede robotitzat que pot arribar a córrer a una velocitat de 25 km/h: