Homenatge a la lluita de l’associació de víctimes de l’accident del metro de València

  • En l'acte s'hi presentarà el llibre 'Lluitant contra l'oblit', de Laura Ballester

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.01.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial Sembra Llibres va publicar el mes de setembre passat el llibre ‘Lluitant contra l’oblit‘, una anàlisi periodística sobre l’accident del metro de València de 2006, en què hi varen morir quaranta-tres persones i quaranta-set més en van quedar ferides. L’obra és de la periodista Laura Ballester, del diari Levante, un de les professionals que des de fa vuit anys han seguit tots els esdeveniments relacionats amb la tragèdia. Ballester va ser guardonada amb un dels premis de la Cartelera Turia precisament per la investigació i la difusió del cas.

L’autora ha investigat, elaborat entrevistes i compilat documentació sobre l’accident del metro de València i l’ha estructurada i condensada ‘per fer entendre a un públic ampli les causes principals del cas: els antecedents, les conseqüències, l’ocultació de dades, la negligència en el tractament de les proves clau, la manipulació informativa, les contradiccions judicials i testimonis inèdits’, segons destaca l’editorial.

‘Aquesta aposta editorial vol aportar llum a una causa complexa i farcida d’incongruències, buits i clarobscurs i contribuir al debat serè i documentat que ens permeta de comprendre el dolor immens de les víctimes i no perdre la perspectiva entre la ingent quantitat d’informació que ha publicat la premsa’, diu Sembra Llibres.

El llibre conté també textos de la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Beatriz Garrote i del periodista Jordi Évole, responsable de l’especial ‘Los olvidados’ al programa ‘Salvados’ de la cadena espanyola de televisió La Sexta.

Presentació i homenatge a les víctimes

Dissabte 7 de febrer vinent, la Sala Gomis d’Ontinyent acollirà la presentació del llibre en un acte que es vol convertir en un homenatge a les víctimes d’aquell accident i a la lluita que des de fa més de vuit anys mantenen per reclamar conéixer la veritat dels fets i exigir responsabilitats.

La periodista Gemma Pella moderarà la presentació de ‘Lluitant contra l’oblit’, en què hi intervindran, a més de l’autora, la presidenta de l’associació de víctimes, Beatriz Garrote, els membres d’aquesta entitat Paco Manzanaro i M. José Gilabert. L’acte oferirà també accions artístiques musicals i poètiques, amb intervencions de Josep Sanchis, Júlia Cambra (PamPam Dansa), Miquel Àngel Múrcia, Simó Pere Campos, Almudena Francés, Jordi Oviedo, Mara Vicent, Josep Andrés, El Regall, Encarna Galiana o Lucía Juan.

Organitzat pel Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, Muntis Oci Personalitzat i l’Ajuntament d’Ontinyent, amb la col·laboració de VilaWeb Ontinyent, serà a les 19.00

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any