El Departament de Cultura obre el fons documental del folklorista Joan Tomàs i Parés

  • El programa 2038 de 'Fes Ta Festa' parla del Festival Tradicionàrius 2015 i de la candidatura de la Festa dels Reis d’Igualada a esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

VilaWeb
Redacció
17.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fons documental del folklorista barceloní Joan Tomàs ja és plenament consultable després que la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals hagi completat la seva catalogació. També al llarg d’aquesta edició del programa us parlarem de la programació del XXVIII Festival Internacional Tradicionàrius que s’inicià el passat dia 9 de gener i que s’allargarà fins el 27 de març. I també ens farem ressò de l’inici del procés per part del Departament de Cultura per aconseguir que la Festa dels Reis d’Igualada sigui considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

I com sempre tindrem les habituals seccions: A les ‘Dites i Refranys’, en Víctor Pàmies ens parlarà d’aquella que vaticina: ‘Advocats i procuradors, a l’infern de dos en dos’. També comptarem amb un ‘Expedient C’ de l’Amadeu Carbó. L’ha titulat ‘Curiositats del calendari’ i estem segurs que alguna de les coses que explica us sorprendrà de veritat. De la mà d’en Toni Serés tindrem també un ‘Fons Amades’. En aquesta ocasió repassarem una important relació de ‘Fulls volanders’ relacionats amb la muntanya de Montserrat i el seu entorn.

I el nostre director, en Jesús Ventura, tot recordant un ‘Clàssics de Cobla’, ens parlarà de la sardana ‘Cristineta’, del mestre Josep Font i Sabaté, un deixeble d’Enric Morera. I pel que fa a la part musical, precisament començarem el programa amb una popular sardana del mestre Morera titulada ‘Serra amunt’ i enregistrada recentment per la cobla Marinada. I escoltarem també la sardana per a dues cobles ‘A Montserrat’, de Joaquim Serra, i un tema d’en Joan Boada titulat ‘Dia gris’, amb el grup La Carrau.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any