Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  18.01.2015  06:00

L'Antónov An-220, el gegant de l'aire

Us oferim un recull de vídeos d'aterratges i envolaments d'aquest colossal avió de transport

Men?ame
 

Des de fa un any, l'aeroport de Barcelona és un dels pocs de tot el món que acull vols regulars de l’avió comercial més gran, l'Airbus A380. Però tot i les seves imponents dimensions (72,73 metres de llargada i dos pisos, a més de la bodega), en la llista de gegants de l'aire ocupa la segona posició: per davant hi ha un aparell de fabricació ucraïnesa, l'Antónov An-225, un veritable gegant de càrrega de 84 metres de llargada i una distància entre extrems d'ala i ala de 88,4 metres.

L'Antónov An-225, conegut també com a 'Mria' ('somni, inspiració', en ucraïnès), fou dissenyat durant els últims temps de la Unió Soviètica per a transportar coets i transbordadors espacials.

Actualment es fa servir, en l'àmbit comercial, per transportar càrregues de grans dimensions amb l'únic aparell operatiu que hi ha. Per això és difícil de veure'l aterrar o envolar-se en aeroports.

Ací en teniu alguns vídeos espectaculars dels últims anys: