Jordi Mir, el català que va filmar el vídeo de l’assassinat del policia a París

  • Diu que es va equivocar penjant-lo a internet sense pensar en les conseqüències que podia tenir

VilaWeb
Redacció
11.01.2015 - 18:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Associated Press ha trobat l’home que va filmar el vídeo on es veu com és assassinat el policia Ahmed Merabet. És Jordi Mir, un català de cinquanta anys, els pares del qual van arribar a París durant el franquisme com a refugiats. Mir va enregistrar les imatges amb el telèfon mòbil des del seu pis i va decidir de penjar-lo a Facebook i fer-ne una còpia per a la policia. Al cap d’una hora, en vista de la repercussió que tenia, va despenjar-lo. Però les còpies ja circulaven pertot arreu.

Mir creu ara que no l’havia d’haver penjat a la xarxa, i atribueix la seva reacció al pànic que va sentir quan va entendre què passava. Ahir, en una conferència de premsa, el germà d’Ahmed Merabet li va retreure que hagués penjat el moment en què el policia era assassinat. La major part de mitjans han tapat la part de la imatge on es veu el moment de la mort, per respecte.

En les declaracions a Associated Press, Mir diu que va pensar que algú atracava un banc i es va imaginar que els homes vestits de negre eren policies que anaven a ajudar el seu company. Fins que va veure que el remataven d’un tret.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any