Campanya de micromecenatge per a finançar el documentari sobre Ovidi Montllor ‘que no es va fer mai’

  • L'objectiu és aconseguir 30.000 euros per acabar-ne el rodatge · Fa uns anys que s'aturà per manca de finançament institucional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La productora valenciana Aire de Cinema, en col·laboració amb Diagonal Televisió, ha emprès una campanya de micromecenatge per recaptar 30.000 euros. Pretén finançar un documentari de ficció sobre Ovidi Montllor, aturat d’uns quants anys ençà per manca de suport institucional. Es titularà ‘Ovidi, el making off de la pel·lícula que mai no es va fer’.

El film sobre Ovidi Montllor començà fa cinc anys, quan en feia quinze que s’havia mort el cantant, i es va haver d’aturar per manca de finançament. ‘Ens vàrem trobar amb una cosa que es va trobar l’Ovidi a finals dels vuitanta: que tots els estaments valencians ens varen tancar les portes’, explica el responsable de comunicació de la productora, Sergi Miralles, a l’ACN. 

Dues històries paral·leles

El projecte actual vol fer un paral·lelisme amb dues narracions, en un documentari on es contarà, per un costat, la vida d’Ovidi Montllor vista des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernàndez) que cerca el seu personatge fent entrevistes a companys i familiars; s’hi inclouran també imatges originals cedides per Televisió de Catalunya i TVE. Paral·lelament, hi haurà un fals ‘making off’ amb la història d’una productora que cerca finançament. 

‘Ovidi, el making off de la pel·lícula que mai és va fer’ serà dirigit per Vicent Tamarit, amb la producció de Carles Miralles i Albert Sagalés. Compta amb el suport de Televisió de Catalunya. També han signat un contracte amb Diagonal TV i en aquests moments negocien amb Televisió Espanyola. 

El projecte no s’ha aturat mai

Els impulsors expliquen que, tot i les negatives, el projecte no s’ha aturat mai: ‘En aquests moments Vicent Tamarit, el director, treballa amb el documentalista per trobar d’imatges inèdites d’Ovidi Montllor i incloure-les-hi. Paral·lelament, va treballant en el guió de la part de ficció, on es contaran les impossibilitats dels productors de portar endavant el projecte original de pel·lícula.’

Els diners obtinguts amb el micromecenatge es faran servir per pagar el rodatge, tant de la part de ficció com de les entrevistes que queden per fer. ‘Les vostres aportacions aniran destinades al pagament dels sous dels tècnics i actors, i també al lloguer de la maquinaria necessària’, diuen. 

Durant els primers mesos d’enguany la productora espera tancar tot el finançament necessari. Les entrevistes es rodaran entre març i abril, i al maig es rodaran les escenes de ficció. El film s’estrenarà a la tardor, tant a les sales com a la televisió.

Hi ha tot de recompenses per als mecenes: agraïments als crèdits, samarretes, DVD, cartells signats, invitacions a l’estrena i projeccions especials, segons la quantitat aportada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any