Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.01.2015  06:00

Festes de Sant Julià a Campos

Per les festes patronals, s'hi fa una revetlla i hi balla la figura festiva del peix Freu

Men?ame
 

Immediatament després de l'arribada dels Reis, la vila de Campos fa les seves festes patronals en honor a Sant Julià, que és avui. Entre totes les activitats de cultura popular que s'hi fan —el cant dels goigs, les completes, els foguerons de la revetlla—, cal destacar la sortida del Freu, un peix de foc també conegut amb el nom de 'sa bèstia de ses Covetes'.

Gran part de les celebracions de Sant Julià ja es va fer ahir, a la revetlla, amb foguerons al carrer. Els veïns torren carn al voltant del foc i mengen bunyols i beuen vi mentre canten i ballen peces de la música tradicional.

Però avui el dia festiu, quan surten els gegants i es fa l'ofici solemne amb l'adoració de les relíquies. En acabat, els Cossiers de la localitat fan el seu ball i surt el Freu, la peça més estimada pels veïns de Campos. És una bèstia de foc que simbolitza una barreja de peixos, perquè la llegenda diu que va sortir de ses Covetes, el nucli costaner de Campos, per poder participar a les festes.