Nit de Cap d’Any amb servei ininterromput de Metro, FGC i Tram a Barcelona

  • A València canvien els horaris del bus i el metro redueix el servei

VilaWeb
ACN/Redacció
31.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Metro, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Tram (Trambaix i Trambesòs) funcionaran ininterrompudament durant la nit de Cap d’Any a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Segons ha informat TMB, vuit línies i 139 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les 5 del matí de dimecres 31 de desembre fins que finalitzi el servei de dijous 1 de gener a les 12 de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció. 

Trens d’FGC cada 15-20 minuts

Pel que fa a FGC, els trens circularan de forma continuada per la zona urbana de Barcelona i pels trajectes Barcelona-Sabadell i Barcelona-Terrassa. A la línia Barcelona-Vallès, l’interval de pas dels serveis urbans de les línies L6 (Reina Elisenda) i L7 (Av. Tibidabo) serà de 20 minuts. Els serveis suburbans S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) circularan cada 45 minuts, aproximadament. A més, el Funicular de Vallvidrera circularà amb un interval de 10 minuts durant tota la nit. A la línia Llobregat-Anoia, la freqüència de pas de la línia L8 (Molí Nou-Ciutat Cooperativa) serà d’un tren cada 20 minuts.

Horaris període no lectiu fins al 7 de gener 

Paral·lelament, i fins al dimecres dia 7 de gener de 2015, els horaris d’FGC de la línia Barcelona-Vallès seran els corresponents al període no lectiu.

Tram, en intervals de 15 a 30 minuts

Pel que fa al Tram, durant la nit del 31 de desembre, entre les 22:00 i les 5:00, hi haurà tramvies circulant ininterrompudament amb freqüències de 15 minuts al tronc comú de les línies T2 i T3 del Trambaix i amb freqüències de 20 minuts a la línia T4 i de 30 minuts a la línia T5 del Trambesòs.

La festa a la Font Màgica de Montjuïc

TMB recomana el metro per accedir a l’acte que es presumeix més concorregut per seguir les campanades i rebre l’entrada del 2015: l’espectacle de la Fura de les Baus a la font màgica de Montjuïc i a l’avinguda de Maria Cristina.

Per arribar a Maria Cristina, TMB recomana les estacions d’Espanya (L1 i L3), la més propera, i també les d’Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1) i Poble Sec (L3). Un desplegament especial de personal ajudarà a regular els fluxos de passatge en aquestes estacions, tant a l’inici com al final de la festa. Es recomana als usuaris que segueixin les indicacions dels empleats i dels sistemes de megafonia i senyalització.

Pels preparatius de la festa, des del dia 27 de desembre, les línies 13, 23 i 150 de bus de TMB circulen desviades pel carrer Mèxic. Altres afectacions o desviaments dependran del grau d’afluència de públic i dels talls de trànsit que s’apliquin a la plaça d’Espanya el mateix dia 31.

Canvi dels horaris de bus i metro a València

Els transports públics a la ciutat de València també patiran modificacions. Pel que fa al bus, avui a la nit les línies diurnes es retiraran progressivament entre les 21:00 i les 22:00; les línies nocturnes avançaran la primera sortida a les 21:45. 

Pel que fa al metro de València, hi haurà una reducció del servei al final de la jornada d’avui i a l’inici de demà. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any