L’esquerra independentista de Valls crema un exemplar de la constitució espanyola

  • Reclamen una constitució dels Països Catalans 'feta per la gent'

VilaWeb
ACN
06.12.2014 - 15:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa vint-i-set anys que el 6 de desembre s’organitza, a la capital de l’Alt Camp, un acte simbòlic on es crema un exemplar de la constitució espanyola. Avui al migdia hi han participat una vintena de persones de la CUP, l’organització de joves de l’esquerra independentista Arran i el Casal Popular ‘La Turba’. Enguany, però, hi han volgut donar més relleu pel moment polític que viu Catalunya, amb una situació que creuen que hauria de portar cap a un procés constituent i acabar amb la proclamació d’una república dels Països Catalans. Així, han reclamat una constitució ‘feta per la gent’ i han denunciat que l’actual constitució espanyola ‘sempre ha negat l’autodeterminació dels pobles i la reunificació de la nostra nació’.

La plaça del Blat de Valls, just davant de l’ajuntament, ha estat l’indret on aquest dissabte al migdia s’ha cremat un simbòlic exemplar de la constitució espanyola. Un acte que, segons ha explicat Tais Bastida, membre de la CUP, serveix per posar de manifest que dins la constitució espanyola ‘no hi ha marge de maniobra per a l’alliberament nacional i social d’aquest poble’.

Des de les organitzacions vallenques de l’esquerra independentista posen un èmfasi especial en què en procés polític català ‘porti a la ruptura democràtica amb l’estat espanyol i la monarquia’ i esdevingui una oportunitat ‘per començar un procés constituent als Països Catalans que ens porti a la proclamació d’una república popular’. Bastida, sobre una possible reforma de la constitució, ha assegurat que ‘no creiem que s’hagi de reformar res’, sinó que ‘és un marc irreformable’. Per això ha reclamat ‘una constitució nova, d’una república dels Països Catalans, feta per la gent’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any