Marxes de la Dignitat sota la pluja amb el lema ‘Pa, treball, sostre i dignitat’

  • Se'n van fer a les principals ciutats · A Lleida, hi va haver una manifestació contra el Consorci Sanitari

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.11.2014 - 11:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants van sortir ahir al carrer per participar en les Marxes de la Dignitat convocades a diverses ciutats del país sota el lema ‘Pa, treball, sostre i dignitat’. Les mobilitzacions van començar dilluns i van culminar ahir amb marxes a Barcelona, Castelló, Palma i València, entre més. Per la seva banda, un miler i mig de persones van manifestar-se sota la pluja a Lleida en una protesta contra la creació del Consorci Sanitari.

Les Marxes de la Dignitat han servit per fer visible les protestes contra la situació de precarietat i pobresa i contra les polítiques governamentals. Exigeixen que el govern espanyol no pagui el deute que reformi l’article 135 de la constitució espanyola, que hi hagi una ocupació digna, una enda bàsica, serveis públics i de qualitat, que es garanteixi el dret a l’habitatge i s’aprovi la dació en pagament, que no es venguin els habitatges socials als fons voltors, entre moltes més demandes que es van poder sentir ahir.

Paral·lelament a les Marxes de la Dignitat, a Lleida s’hi feia una marxa convocada per la Marea Blanca. Un miler i mig de manifestants van manifestar-se contra la creació del Consorci Sanitari que ha d’aglutinar la gestió dels CAP i alguns hospitals de la demarcació. Porten recollides prop de 40.000 signatures en contra de la proposta de creació del Consorci Sanitari que ha fet el Departament de Salut. Denuncien que és una privatització del sistema sanitari públic i defensen que es mantingui el model de l’Institut Català de la Salut. La portaveu de la Marea Blanca de Lleida, Helena Motos, acusava la Generalitat d’intentar de ‘fer negoci amb la sanitat pública’. A la manifestació s’hi van veure diputats de la CUP, com Isabel Vallet, d’Iniciativa, com Joan Herera i Sara Vila i els secretaris generals a Catalunya de Comissions Obreres i la UGT.
 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any