Com sonava el primer himne del Barça del 1910?

  • Fou compost per José Antonio Lodeiro i la partitura no s'ha descobert fins ara · El pianista Ignasi Terraza l'interpreta en un vídeo

VilaWeb
Redacció
28.11.2014 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà el FC Barcelona celebra el 115è aniversari. Una celebració que arriba amb un regal inesperat: la descoberta de la partitura del primer himne oficial que va tenir el club, de l’any 1910. El ‘Foot-ball Club Barcelona Himno Marcha’ fou compost pel gallec José Antonio Lodeiro Piñeiroa (1868-1934), músic major de la banda del regiment d’infanteria d’Alcántara núm. 58 que va ésser destinat a Barcelona entre el 1907 i el 1915.

La troballa ha estat possible gràcies a una crida feta pel club el mes de juliol passat, en ocasió de la descoberta de l’existència d’aquest primer himne, i gràcies a una tasca conjunta del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, la Peña Barcelonista de Mondoñedo i Andrés García, cronista d’aquest municipi de Lugo.

La crida va donar fruits al final d’octubre quan Xabier Andrés Garrote, fill, nét i besnét de músics fundadors de la Banda Garrote, d’Ortigueira, a la Corunya, es va posar en contacte amb el club per comunicar que havia trobat una partitura manuscrita per a piano de l’himne del 1910 entre el gran arxiu musical del seu pare, Andrés Garrote.

L’himne es pot escoltar en aquest enllaç, interpretat pel pianista de jazz Ignasi Terraza:

En aquest altre vídeo es pot veure un reportatge de Barça TV sobre la troballa de la partitura:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any