ERC assegura que els ciutadans estan preparats i demana unes eleccions constituents

  • Marta Rovira lamenta que l'única resposta del govern espanyol al 9-N hagi vingut de la Fiscalia

VilaWeb
ACN
23.11.2014 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha dit que el 9-N demostra que els ciutadans estan preparats per ‘fer un pas més’ i avançar cap a la independència ‘malgrat les querelles, les impugnacions i les amenaces del govern espanyol’. En aquest sentit, ha lamentat que l’única resposta del govern de Rajoy a la consulta hagi estat una querella. La secretària general d’ERC diu que el que cal ara són unes ‘eleccions constituents’ perquè els ciutadans decideixin ‘com ha de ser el nou estat’. Rovira ha fet aquestes valoracions en la cloenda de la trobada municipalista que ERC ha celebrat aquest cap de setmana a Catstelldefels (Baix Llobregat).

La líder republicana ha afegit que els ciutadans van demostrar en la consulta del 9-N que ‘som lliures per continuar construint el nostre futur’. Segons Rovira, el missatge del 9-N és que ‘entre tots tenim prou confiança per fer un pas més i anar cap a la independència’ tot i les ‘limitacions, les querelles, les amenaces i les prohibicions del govern espanyol’. ‘ I ara farem el pas de superació de la querella i del procés judicial que se’n derivi’, ha subratllat.

Ara, eleccions

Marta Rovira ha indicat que ara toca seguir endavant perquè des de l’Estat ‘no hi ha alternativa’. En aquest sentit, ha lamentat que l’única reacció del govern espanyol a la consulta hagi estat una querella. ‘I ara què?’, s’ha preguntat. ‘Doncs em sembla que està claríssim que ara hem de treballar perquè els catalans puguin votar en unes eleccions constituents’.

La dirigent independentista ha explicat que d’aquests comicis hauria de sortir un ‘govern majoritari, transversal i de transició nacional’ que tindrà l’objectiu de ‘començar a edificar les estructures d’estat’. El següent pas, ha deixat clar Rovira, serà la constitució d’un Parlament sobirà que aprovi lleis com la hisenda pròpia

‘Estem Festejant’

Abans del discurs de cloenda, Rovira ha participat en una taula rodona amb representants dels grups sorgits dels corrents crítics del PSC. El debat – organitzat en el marc de la Trobada municipalista- ha comptat amb Magda Casamitjana de NECat, Josep Duran d’Avancem, Jordi Martí de Moviment Catalunya, Alfred Bosch de Catalunya Sí, Toni Comín de Socialisme, Catalunya i Llibertat i Marta Rovira, Esquerra Republicana.

‘Estem festejant’, ha dit Alfred Bosch en to de broma en referència a una possible incorporació d’aquests grups a ERC. ‘Estem en aquella fase que els anglesos anomenen petting’, ha afegit Toni Comin, provocant les rialles a l’Auditori. Sigui com sigui, els diferents grups han mostrat la seva voluntat de trobar punts en comú i de ‘sumar’ des de les ideologies d’esquerres i del socialisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any