Toni Soler defensa el gag del ‘Polònia’ dels atacs del Partit Popular

  • El PP ataca el programa per la paròdia de l'esbroncada de Hitler

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.11.2014 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de ‘Polònia’ de TV3, Toni Soler, ha parlat de la crítica del PP sobre un gag del programa de la setmana passada. S’hi parodiava la famosa escena del film ‘Der Untergang’ (‘L’enfonsament’) en què Hitler esbroncava els seus generals. En el lloc de Hitler hi havia Mariano Rajoy, que blasmava els seus ministres per l’èxit del 9-N. En una entrevista a RAC-1, Toni Soler ha dit: ‘Estic una mica sorprès. Ni el PP ni els altres partits no acostumen a fer aquesta mena d’accions contra els continguts del “Polònia”. Passa que aquest gag té molt a veure amb aquests nervis tan estesos a la política catalana i a la necessitat que tenen alguns de girar els focus de l’actualitat cap a una banda o una altra, segons que els convingui.’

El PP de Catalunya ha anunciat que denunciaria al Consell de l’Audiovisual de Catalunya el programa de ‘Polònia’ per aquest gag:

El portaveu del PP català al parlament, Enric Millo, deia que aquest gag, elaborat amb recursos públics, ‘s’aparta de la democràcia’ i fa ‘apologia directa o indirecta de l’ús de la violència, emetent imatges que fomenten l’odi, el menyspreu i la discriminació’. ‘És absolutament inacceptable, intolerable i indigne d’una televisió pública’, ha dit. Millo ha demanat a la resta de partits que condemnin aquests fets i ho ha comparat amb la petició per part del govern català d’un informe del CAC sobre continguts de Telemadrid on es banalitzava el nazisme. Concretament, s’ha queixat que el programa de TV3 comparés el màxim dirigent d’una formació política democràtica elegit per més d’onze milions de persones amb un dictador, i membres del seu govern amb dirigents nazis.

Soler ha respost: ‘Ens vam assegurar que en el text no hi hagués cap frase ni paraula en què es pogués vincular Rajoy amb la ideologia nazi. I visualment no hi havia cap element que es pogués vincular amb el Tercer Reich. Era la paròdia d’un film l’escena de la qual és molt parodiada.’

Escolteu les declaracions en l’entrevista amb Jordi Basté avui a RAC-1:

En el mateix programa, Soler ha topat amb la dirigent del PP català Andrea Levy:

A més, Toni Soler ha recordat que el 2012 ja van emetre un altre gag on es parodiava una escena del film ‘El gran dictador’, també amb Mariano Rajoy de protagonista, i que aleshores ningú no es va queixar. Heus ací aquell gag:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any