Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  18.11.2014  13:18

El cap de l'exèrcit espanyol compara el procés català amb la pèrdua de colònies del 1898

'Quan la metròpoli esdevé feble es produeix la caiguda', diu el general Domínguez Buj

Men?ame
 

El cap de l'estat major de l'exèrcit de terra espanyol, el general Jaime Domínguez Buj, ha comparat avui el procés sobiranista català amb la pèrdua de les últimes colònies espanyoles, el 1898. Davant el ministre de Defensa espanyol, en un esmorzar a Madrid, Buj ha dit que Espanya assistia 'a un procés que històricament es produeix sempre que el poder central és feble', com va passar, ha recordat, quan Espanya va perdre Cuba i les Filipines. 

'Quan la metròpoli esdevé feble es produeix la caiguda', ha dit el general, que no ha fet referència directa al govern de Mariano Rajoy, segons que informen diverses agències de notícies. 

També ha dit que els exèrcits havien d'estar preparats 'per a intervenir de la manera que el govern decideixi, ja sigui a l'interior com a l'exterior'. Si bé ha afegit que la situació no pot 'solucionar-se amb l'ús de la força' o amb tribunals. Segons el seu criteri, cal que el govern espanyol 'es guanyi les ments i els cors de tots els espanyols' i els faci veure que 'és millor que continuïn essent espanyols'.

Vídeo: El declivi (ben gràfic) de l'imperi espanyol

Reportatge: Els qui van deixar de ser espanyols