Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  06.11.2014  14:41

Autor/s: ACN

Llanos de Luna amenaça per carta la Generalitat i els ajuntaments pel 9-N

S'adreça a Ortega i a Rigau, a batlles, interventors, secretaris municipals, presidents de diputacions...

Men?ame
 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha exigit per carta al govern i al món local que no contravinguin la resolució del Tribunal Constitucional espanyol que suspèn el 9-N. Llanos de Luna s'ha adreçat a la vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, però també a tots els batlles, interventors, secretaris municipals, presidents de diputacions i consells comarcals. Ja va enviar una carta similar quan el TC va suspendre la consulta.

Llanos de Luna addueix que el TC ha suspès el procés participatiu del 9-N i també els 'restants actes de preparació, realitzats o procedents, per a dur-lo a terme, com també qualsevol altra actuació encara no formalitzada jurídicament vinculada a la consulta esmentada'. Parla del deure dels poders públics de complir les resolucions del tribunal i, especialment, de 'la importància que no s'adoptin acords o es duguin a terme actuacions que poguessin contravenir la decisió del TC'.

Diu que podrien contravenir aquesta resolució 'actuacions destinades a la utilització de mitjans públics per a la realització d'actes d'execució de la consulta'. I afegeix: 'Com a autoritat pública se li manifesta la importància del necessari i degut compliment de les resolucions del TC.' Segons Llanos de Luna, les autoritats receptores de la carta han de vetllar perquè les activitats dels organismes que lideren s'ajustin a l'ordenament jurídic.

La resposta del govern

El govern, en un breu comunicat, ha respost a Llanos de Luna que sempre havia tingut una posició 'compromesa amb el compliment del principi de la legalitat' i que les cartes serien respostes 'degudament'.