El PP prova d’espantar els funcionaris i voluntaris del 9-N

  • 'El senyor Mas no pot portar a la il·legalitat set milions i mig catalans', diu Sánchez-Camacho

VilaWeb
Redacció
04.11.2014 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha insinuat que hi pot haver accions legals contra els més de quaranta mil voluntaris del 9 de novembre si, tal com ha dit el govern, es manté la votació. ‘No em vull ni imaginar que el senyor Mas deixi que recaiguin les respostes legals als voluntaris i funcionaris, que ara veuen que no és un acte legal ni democràtic.’ Els periodistes li han demanat si això volia dir que hi podria haver accions legals contra voluntaris. ‘No anticiparé escenaris, hi ha responsabilitats legals de tota mena’, ha respost.

‘El govern [espanyol] garantirà el compliment de la democràcia —ha dit—. S’acaba el temps. I el 9-N no es pot produir, perquè és fora de la democràcia i de la llei. Ha arribat el moment. Avui és el dia de la veritat. Mas pot optar entre la desobediència o actuar de manera legal i acatar resolucions.’ Camacho ha demanat a Mas: ‘Que no porti tota la societat catalana a un enfrontament, a un xoc de trens. No pot portar a la il·legalitat set milions i mig catalans.’

Per al PP, la suspensió i el posterior anunci del portaveu del govern, Francesc Homs, de mantenir el 9-N és ‘molt greu’. Per aquest motiu, Camacho ha demanat a Artur Mas ‘que deixi de mantenir el torcebraç amb el govern espanyol, que compleixi i acati les resolucions del TC, que suspengui els preparatius del 9-N i que actuï d’acord amb la democràcia’.

I ha recordat també que el president de la Generalitat ‘va prometre que sempre actuaria d’acord amb la llei’. ‘Doncs ha arribat el moment; a pocs dies del 9-N pot optar entre desobediència o actuar de manera legal’, ha dit, tot reclamant que ‘no porti tots els catalans a un enfrontament, a un xoc de trens’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any