L’ANC i Òmnium Cultural celebren que el govern català segueixi endavant amb el 9-N

  • Ara és l'hora ultima l'espot 'Votaré per tu' per animar a la participació al 9-N

VilaWeb
ACN
01.11.2014 - 18:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant Òmnium Cultural com l’Assemblea Nacional Catalana han valorat positivament avui que el govern català hagi decidit tirar endavant el procés participatiu del 9-N i animen als ciutadans a formar-ne part. Muriel Casals creu que és ‘incomprensible’ l’actitud del govern espanyol i la seva ‘aversió al joc democràtic’ i ha destacat la ‘comunió’ entre els representants polítics catalans i el carrer. Als atacs de la democràcia, diu Muriel, responem amb ‘més democràcia’.

Carme Forcadell defensa que per ‘dignitat democràtica’ i per reclamar llibertats cal anar a votar el 9-N i ‘expressar l’opinió’. Assegura que està d’acord en què el govern recorri a instàncies internacionals, si és necessari, per a defensar el dret de decidir dels catalans.

Un espot per animar a la participació al 9-N

20 figures del món de la cultura i representants polítics com Oriol Junqueras, David Fernàndez o Artur Mas, han estat enregistrant aquest dissabte l’espot ‘Votaré per tu’, l’últim anunci de la campanya que vol aconseguir animar a la participació el 9-N. Lluís Danès dirigeix l’anunci, que busca recordar personalitats desaparegudes que han lluitat també per la democràcia i la catalanitat. Per això, cada participant apareix amb una fotografia i pronuncia la frase ‘Votaré per tu’. El president de la Generalitat, amb una imatge de Pau Casals, obre una peça que tanca simbòlicament un nadó de només 3 setmanes. Danès que ‘estem vivint els somnis dels nostres avis i els nostres néts viuran els nostres’.

Artur Mas, amb una fotografia de Pau Casals obrirà l’espot ‘Votaré per tu’, que Ara és l’hora està ultimant de cara a les votacions del 9-N de diumenge vinent. El tancarà, simbòlicament, un nadó de tres setmanes. L’objectiu és segons ha explicat el seu director, Lluís Danès, recordar totes les persones que votarien ‘si avui fossin aquí’. Per Danès, estem en un moment de la història gràcies a aquestes persones que s’han quedat al camí i per tant ‘som el que som gràcies a la gent que ens ha precedit’. Danès creu que tenim ‘el goig i el deure’ de continuar denfesnat la democràcia ‘pels qui vindran’. 

Així explica Danès, el contingut de l’anunci ‘Votaré per tu’ que durant aquest dissabte han estat enregistrant en uns estudis de Sant Adrià, Fins a 20 personalitats del món de la cultura s’han posat davant la càmera i recordaran figures com Carles Sabaté, Teresa Pàmies, Guillem Agulló. Les portaran principalment figures del món de la cultura però també polítics que s’han volgut posar davant la càmera com ara Josep Rull, amb Francesc Macià, o Oriol Junqueras amb Lluís Companys. Altres personalitats que hi participaran són Lluís Gavaldà, Eduardo Reyes, Anna Sallés, Oriol Broggi, Joan Lluís Bozzo o Manuel Huerga.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, han participat també en el rodatge de l’anunci i ho han fet amb Antonio Gutiérrez Díaz i Martí Gasull, respectivament, Casals considera que el líder comunista lluita per la ‘democràcia i la catalanitat del nostre país’ i va ensenyar que ‘ser demòcrates està per damunt de les ideologies concretes’. Per Forcadell, Gasull, fundador de la Plataforma per la Llengua, era un lluitador i el recordarà el 9-N. 

Muriel Casals també ha volgut recalcar que el món cultural té una gran capacitat d’expressió que els fa ‘especialment interessants’ a l’hora de reivindicar ‘les llibertats plenes del nostre país’ i per aquest motiu, l’anunci pren més força. 

L’anunci s’emetrà dies abans del 9-N per incentivar als ciutadans a participar-hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any