ERC no donarà suport a un pressupost ‘autonòmic’

  • Iceta s'ofereix a Mas per negociar el suport del PSC

VilaWeb
ACN
29.10.2014 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimecres que el Govern portarà els pressupostos al Parlament abans d’acabar l’any perquè es debatin i aprovar-los el més ràpidament possible, tot i que el mateix president d’ERC, Oriol Junqueras, ha refermat un cop més que el seu grup no donarà suport a uns altres pressupostos autonòmics. Mas ha admès que és una ‘operació de risc polític’, però també ha posat en valor que aquestes comptes són molt importants perquè inclouen la recuperació de la paga extra.

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que el seu grup sempre havia dit que els del 2014 eren els últims pressupostos autonòmics que aprovarien. ‘Estarem encantats d’aprovar uns pressupostos en el futur sempre i quan es corresponguin a uns pressupostos d’un país independent’, ha conclòs.

El president de la Generalitat ha pres nota de l’avís de Junqueras però ha recalcat la importància d’aquests comptes perquè ‘hi ha en joc tota una sèrie de coses de cara al 2015, com és la recuperació e la paga extra dels funcionaris’.

D’una altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha tornat a oferir per negociar-los, però el president li ha replicat que si se sumés al 9-N, seria molt més fàcil parlar-ne. 

‘Si els vol presentar amb un mínim de seguretat que trobarà un marc de discussió, potser que en comencéssim a parlar abans que sigui tard’, ha dit el socialista després que Mas reconegués obertament que l’esquema de governabilitat amb ERC ‘es va esquerdar’ i que el govern ‘ha hagut de recompondre l’estratègia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any