Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.10.2014  17:04

Podem es presentarà a les eleccions plebiscitàries a Catalunya

Tensió interna a Podem Barcelona per la qüestió nacional

Men?ame
 

Podem es presentarà a les eleccions avançades a Catalunya amb caràcter plebiscitari. Així ho han explicat portaveus de la formació a Barcelona que cita CatalunyaPlural.cat, que trobarien anòmal l'avançament electoral, perquè no els permetria de seguir 'els tempos d'una seqüència lògica' que seria votar primer en unes municipals i després en unes autonòmiques i, finalment, en les espanyoles. A Catalunya, dins de Podem hi ha gent favorable a la independència de Catalunya i gent que s'hi oposa.

'Hi ha pluralitat de posicions entre els membres més actius, amb molts matisos, que són un reflex de la complexitat i la diversitat que tenim a la societat catalana', diu la portaveu de Podem Barcelona, Bea Rilova, en declaracions a aquest mateix diari. Ara, el debat dins de la formació sobre el sobiranisme és ben obert, i fins i tot tens si fem cas de les declaracions del portaveu d'un corrent crític dins de Podem Barcelona, Enric Martínez Herrera, citat per CatalunyaPlural.cat, segons el qual dissabte hi va haver un acte amb moments de tensió; tensió i tibantor entre el sector més sobiranista, que seria l'oficial, i un altre anti-sobiranista, que seria el crític.

Aquest corrent crític hauria discrepat de les cares visibles de Podem Barcelona, qüestionant que fessin un posicionament públic a favor del dret de decidir i de fer desobediència al Tribunal Constitucional.

Entrevista:

Íñigo Errejón (Podem) s'explica sobre el dret de decidir dels catalans