Rajoy considera una ‘excel·lent notícia’ que Mas renunciï a la consulta

  • Repeteix que és obert al diàleg però que 'la sobirania és del poble espanyol'

VilaWeb
Redacció
14.10.2014 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres que la renúncia del president de la Generalitat, Artur Mas, a celebrar la consulta del 9-N és, ‘si es confirma’, una ‘excel·lent notícia’ perquè ‘complir la llei és una obligació de tots i més dels que tenim una responsabilitat de govern’. Durant la seva intervenció al Fòrum del Financial Times que ha tingut lloc a Madrid, Rajoy ha insistit que vol ‘parlar i dialogar’ amb Catalunya i amb la resta de comunitats autònomes, i ara cal ‘mirar al futur’ i ‘superar coses que hem viscut als últimes temps’.

El president espanyol ha respost tres preguntes del moderador sobre aquesta qüestió. Malgrat que ha apuntat que està a l’espera del que pugui dir Mas a la compareixença de les 10.00h, ha volgut celebrar la renúncia a la consulta i ha recordat que Espanya és ‘la nació més antiga d’Europa’.

També ha defensat la Constitució com a eina de progrés.’Hem fet moltes coses junts, en els últims 50 anys a Espanya és on més ha crescut la renda per càpita’ i ‘la Constitució és garantia de drets i llibertats, és democràcia, ens va permetre entrar a Europa, ens ha permès es a nys més importants de la història i ens ha permès un estat que és el més descentralitzat del món’, ha dit.

En aquest marc, ha afirmat que el millor a partir d’ara és ‘mirar al futur’ i ‘superar coses que hem viscut als últimes temps’. ‘Crec que hem de parlar i dialogar i som molts els que volem sincerament i de cor viure junts perquè hem fet moltes coses juntes i més en farem, perquè com més gran siguis millor’.

Preguntat sobre ls ofertes que pot presentar ara a Catalunya, Rajoy ha apuntat que ell només pot presentar un projecte. ‘Les úniques ofertes que puc fer són les de futur’, ha dit, però ha insistit que ‘el govern d’Espanya i el parlament no pot estar per sobre de la llei’. ‘A la constitució hi ha coses que només pot canviar el poble espanyol’, ha sentenciat.

També ha apuntat que està disposat a ‘parlar de tot’, però ‘el més important en aquests moments és que siguem capaços de construir un projecte junts’. ‘Hem fet moltes coses’ i ‘el que vull és un projecte de progrés, de més integració a la UE, de més competitivitat’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any