La Vanguardia fa servir una foto del 12-O de l’any passat en la portada d’avui

  • Ho reconeix en un piulet al seu compte de Twitter

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2014 - 09:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Vanguardia fa servir en la portada de l’edició d’avui una imatge de la concentració unionista del 12 d’octubre de l’any passat. Ho ha reconegut el mateix diari en un piulet al seu compte de Twitter, on ho ha atribuït a un ‘error en l’edició gràfica’. 


L’unionisme polític a Catalunya va fracassar ahir en l’intent de mobilitzar multituds al carrer que facin pensar que el no a la independència (que ara es presenta, a més, com a no a la consulta, a poder votar) té força, empenta, cohesió i vocació majoritària.

La portada de La Vanguardia ja podia considerar-se un termòmetre del fracàs de l’unionisme polític a Catalunya en l’intent de mobilitzar multituds al carrer. Si l’any passat la notícia principal era la manifestació a la plaça de Catalunya amb fotografia panoràmica, aquest any ha inclòs la mateixa imatge però reduïda, mostrant només una part concreta de la plaça. El titular gran d’enguany destaca que es tracta del primer 12-O del rei Felipe.

La Razón i l’ABC han optat, directament, per només incloure a la portada una imatge del rei durant la desfilada militar. Cap dels dos diaris destaca la mobilització d’ahir a Barcelona.

L’any passat el que en aquell moment era el príncep també fou el protagonista de les portades d’aquests dos diaris. Tot i això, totes dues portades van optar per incloure una imatge de la manifestació a Barcelona. La Razón titulava ‘El crit de la majoria silencioana’ mentre que l’ABC destacava ‘Clam en favor de la consitució i contra la independència’.

L’assistència a la plaça de Catalunya en la manifestació unionista del 12 d’octubre fou menor que no els últims dos anys. Moltes de les imatges aèries, amb panoràmiques de tot la plaça ho palesaven. La guàrdia urbana de Barcelona, però, que l’any passat va dir que hi havia 30.000 assistents, ha informat que aquesta vegada eren 38.000. En canvi, el Col·lectiu Contrastant, avesat des de fa anys a quantificar els assistents a manifestacions, ha rebaixat la xifra en un mínim de 13.000 i un màxim de 16.000. L’informe detallat dels càlculs, el publicaran demà.

Notícies relacionades:

Camacho oblida la meitat de la foto de la concentració del 12 d’octubre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any