Camats: ‘Si el 9-N no es vota es votarà en un altre moment’

  • La coordinadora nacional d'ICV es declara intranquil·la i admet que la consulta no està garantida

VilaWeb
ACN
11.10.2014 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, ha mostrat la seva ‘intranquil·litat’ per una consulta del 9-N que ara per ara no està garantida. ‘La nostra intenció és salvar el dia 9 amb democràcia i dignitat, és que no hi ha una altra’, ha assenyalat Camats a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. ‘Salvar-lo vol dir que podem fer la consulta i, si no es pogués fer, vol dir preservar la força i deixant clar que aquest país vol votar’, ha continuat la líder d’ICV. ‘I si el 9 no es vota, es votarà en un altre moment. El poble de Catalunya votarà segur, preservant la unitat i la mobilització. I aquesta és la prioritat’, ha reblat Camats, que ha descartat vies alternatives a la consulta ‘oficial’.

‘El que hi ha és tota una sèrie d’alternatives i propostes però jo insisteixo que les propostes no només han de ser operatives, factibles i reals sinó democràtiques i dignes’, ha avisat la també portaveu d’ICV-EUiA al Parlament. ‘Ara per ara no tenim resposta de com això es pot garantir si no és pel que havíem previst amb la Llei de consultes i els seus procediments o amb el decret de la consulta i els seus procediments. Sembla que ara això no avança i no en tenim d’altres’, ha detallat Camats, que ha lamentat també l’actitud ‘implacable’ del govern espanyol vers la consulta catalana.

‘No deixa cap esquerda no només legal, que això ja ho prevèiem, sinó tampoc política, que és el més greu’, ha lamentat la coordinadora nacional d’ICV, que estén la seva preocupació als plantejaments que en els últims dies fa el Govern per celebrar una votació el proper 9-N amb garanties democràtiques. ‘No estem trobant aquestes garanties, aquests instruments, aquestes esquerdes que el Govern planteja. De moment no hi ha resposta satisfactòria no només de garantir una consulta a qualsevol preu sinó democràtica i digna’, ha reflexionat Camats, que ha finalitzat advertint que el 9-N no pot convertir-se en un ‘pla de rescat’ per a Mas o el seu Govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any