El TC rebutja per unanimitat les recusacions del Parlament

  • La cambra volia apartar el president i el ponent de les deliberacions per manca d'objectivitat

VilaWeb
Redacció
09.10.2014 - 14:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha rebutjat per unanimitat les recusacions que el Parlament de Catalunya havia presentat contra el president d’aquell tribunal, Francisco Pérez de los Cobos, i el magistrat ponent de la sentència de la llei de consultes, Pedro José González-Trevijano. La decisió ha estat presa en l’última sessió del ple d’aquesta setmana, quan fa tan sols tres dies que el les recusacions havien estat entrades al registre. El parlament demanava que tots dos s’apartessin de les deliberacions perquè considera que ‘no reuneixen les condicions d’objectivitat i imparcialitat necessàries’.

En el cas del president del Tribunal Constitucional, el parlament el recusava per ‘manca d’objectivitat i imparcialitat’ perquè havia militat en el PP i fa poc va col·laborar amb la FAES, la fundació del mateix partit.


Pel que fa al magistrat González-Trevijano, el parlament adduïa també aquesta manca d’objectivitat i imparcialitat, i aportava una extensa llista d’articles i col·laboracions en diversos mitjans en què manifestava reiteradament animadversió al nacionalisme català, a l’evolució de l’autogovern i al seu futur.



El dia 17 de setembre els magistrats ja van rebutjar l’intent de la Generalitat i el Parlament de Catalunya de recusar el president del Tribunal Constitucional pels mateixos motius. Aleshores va ser a propòsit de la sentència sobre la declaració de sobirania del Parlament —que va acabar suspenent— per 9 vots a 2.

Informació relacionada:

Per què el Tribunal Constitucional és l’àrbitre menys imparcial per al 9-N?

El Parlament inicia els tràmits per recusar el president del TC i un magistrat (02.10.2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any