Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  07.10.2014  06:00

Vaga de dos dies dels estudiants universitaris en defensa del 9-N

Ha començat a la nit amb una acampada a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Men?ame
 

La plataforma Estudiants9N comença avui una vaga de quaranta-vuit hores per protestar contra la suspensió de la consulta del 9-N feta pel Tribunal Constitucional espanyol. Conviden totes les universitats i centres de secundària públics de Catalunya a sumar-s'hi.

La vaga en favor de la consulta del 9-N ha començat, de fet, a la nit amb una acampada a la plaça Gutemberg del campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La plataforma, formada pels sindicats i les organitzacions AEP, AJEC, FNEC, En Lluita, SEPC, SUMEM i Acció UAB, també convoca una jornada de lluita dijous vinent i manifestacions a unes quantes ciutats. Estudiants9N 'exigeix a les autoritats catalanes complir el compromís fet amb la consulta, desobeint la suspensió cautelar del TC si és necessari'.

Gairebé totes les universitats tenen representants a la plataforma i els darrers dies, en assemblees i reunions s'han començat a gestar una sèrie d'actes que pretén conscienciar la comunitat universitària i permetre que la protesta estudiantil s'encomani del caire festiu que ha pres la reivindicació del dret a decidir en l'àmbit català.