El govern espanyol envia unitats d’antiavalots a Catalunya

  • Entre avui i demà arribaran cent vuitanta agents de la unitat d'intervenció policíaca (UIP)

VilaWeb
Redacció
01.10.2014 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri d’Interior espanyol ha començat a enviar policies antiavalots a Catalunya, l’endemà passat de la suspensió de la convocatòria del 9-N. Tot i que la seguretat ciutadana és competència dels mossos d’esquadra, entre avui i demà arribaran uns cent vuitanta agents de la Unitat d’Intervenció Policíaca, mobilitzats d’urgència des de diverses ciutats de l’estat espanyol i que s’instal·laran al Maresme, segons que informa TV3.

El diari Ara precisa que han enviat els agents des de Valladolid, la Corunya, València i Oviedo, i que són quatre grups amb una cinquantena d’agents cadascun. Normalment aquests grups especials es mobilitzen en punts conflictius de l’estat espanyol, tret de Catalunya i el País Basc, on les competències d’ordre públic corresponen a les policies pròpies.

El mes de maig passat ja hi va haver polèmica per l’arribada a Catalunya de tres-cents efectius d’aquesta unitat especial de la policia espanyola. Es van instal·lar a Calella, amb el propòsit de ‘donar seguretat a les dependències estatals’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any