En Mustafà Petit del Pi al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2022 ens presenta a la figura infantil que la Colla dels Gegants del Pi han fet a través del micromecenatge

VilaWeb
Redacció
27.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat dia 21 de setembre es presentà un nou element de la imatgeria folklòrica barcelonina: en Mustafà Petit o ‘Mustafet’, com li diuen alguns nens i nenes a aquesta reproducció en tamany infantil del tradicional Gegant del Pi. Al ‘Fes Ta Festa’ en parlem i en fem crònica amb la Laura Antón, membre de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.

A la columna, titulada ‘Forasters a casa nostra’, el nostre director Jesús Ventura reflexiona sobre el poc que coneixem algunes de les nostres festes populars, especialment les que se celebren a nivell local. A la ‘crònica castellera’ en Carles Esteve ens farà un exhaustiu resum de les actuacions més importants celebrades: ‘Les millors diades de La Mercè i Santa Tecla’. I també tindrem les ‘Dites i refranys’ d’en Víctor Pàmies, en què avui ens parlarà d’aquella que diu: ‘Cadascú porta l’aigua al seu molí i deixa sec el del veí’.

També tindrem les seccions periòdiques: Torna el ‘Fons Amades’, que confecciona l’Antoni Serés amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Cultural Joan Amades. En el capítol d’aquesta setmana ens parlarà de ‘Ventalls’.També coneixerem un altre dels ‘Secrets de l’Etnològic’ que des del Museu Etnològic de Barcelona ens explicarà en Gustau Molas. En aquesta ocasió sabrem què és una ‘Soneta de cardiguera’. I a la secció musical, un altres dels ‘Cants de taverna’ que ens proposa en Francesc Sànchez Carcassés. En aquest cas el títol s’hi escau d’allò més, perquè ha recuperat un enregistrament dels anys 40 del popular vals mariner ‘Ay Lola, dulce prenda’ cantant i enregistrat en directe en una taverna de Calella pels mateixos pescadors. Una petita joia sonora.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any