La guia de la Gigaenquesta, la campanya per al 9-N

  • Informació sobre la campanya casa per casa que impulsa 'Ara és l'hora' · Volen aplegar cent mil voluntaris

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Ara és l’hora, creada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, ha activat una campanya de voluntaris per a fer un porta-a-porta a favor de la independència. A continuació us expliquem quin n’és l’objectiu i què cal fer per participar-hi:

Quin és l’objectiu de la campanya?

Aconseguir voluntaris que facin un porta-a-porta per arribar a moltes cases i escoltar com més gent millor, ‘perquè tothom pugui dir com vol que sigui el país nou’.

Què cal fer per ser voluntari?

Inscriure-s’hi via web, trucant al telèfon 902 811 914 o bé adreçant-se a una seu d’Òmnium o de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Què faran els voluntaris?

Una vegada apuntats, rebran informació sobre com funciona la campanya i hom els assignarà una zona i un horari concret, d’acord amb la disponibilitat de cadascú.

Abans de començar l’acció, tots els voluntaris convocats en el mateix horari i recorregut, es reuniran i rebran instruccions concretes. 

El porta-a-porta es farà per parelles, que podran escollir els voluntaris mateix. Els voluntaris visitaran la gent d’un mateix bloc de pisos o fila de cases per fer-los una enquesta de sis preguntes (vegeu-les a la imatge de la dreta). Els organitzadors asseguren que amb tres minuts n’hi ha prou per a fer les preguntes i anotar les respostes de cadascú.

Una vegada acabada l’acció, els voluntaris podran tornar-se a reunir-se i compartir experiències, tot fent un vermut, un dinar o un sopar.

Quants voluntaris es necessiten?

L’objectiu de la campanya és aplegar uns 100.000 voluntaris i a hores d’ara n’hi ha 25.000 d’apuntats.

En aquest mapa es pot comprovar quants voluntaris hi ha a cada vila i ciutat i quina xifra concreta voldrien els organitzadors a cadascuna:

Es pot fer el porta-a-porta en una població diferent de la de residència?

Si, pels motius que sigui, els voluntaris volen fer el porta-a-porta en un lloc diferent d’on viuen, ho hauran d’indicar en el camp ‘codi postal’ quan facin la inscripció.

Quan començarà la campanya?

Dimecres, 1 d’octubre, se’n farà una prova pilot a Martorell (Baix Llobregat), a les 18.30. La campanya per tot el territori començarà el 4 d’octubre. L’organització assegura que si se suspèn la consulta, tot és a punt per a començar-la aquella dia mateix.

Què farà ‘Ara és l’hora’ amb les dades que recullin els voluntaris?

Quan s’hagi aconseguit l’objectiu (‘un país nou amb un estat propi’), la campanya es dissoldrà i els bancs de dades seran eliminats. Els organitzadors de la campanya asseguren que no seran traspassades a cap empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i que en tot moment se’n podrà demanar la rectificació o l’eliminació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any