El català a la Franja reduït a una activitat extraescolar a primer d’ESO

  • L’IES Matarranya de Vall-de-roures rep la visita d'un inspector per prohibir l'assignatura optativa de català

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si l’any passat l’aprovació de la nova llei de llengües pronosticava un futur fosc per a la llengua catalana en el mapa lingüístic de l’Aragó, l’inici d’aquest curs n’és la prova definitiva. Segons que informen alguns diaris i blocs de la Franja, l’IES Matarranya de Vall-de-roures va rebre dilluns la visita de l’inspector en cap de Terol i l’inspector de la zona per cercar solucions a la prohibició de l’assignatura optativa de català en aquest institut.

Segons el diari comarquesnord.cat, ha estat la professora de francès de l’escola que s’ha posat en contacte amb la direcció provincial d’Educació i ha denunciat la situació, perquè considera que el català no pot ser ofert com una alternativa a la llengua francesa en els cursos de primer i segon d’ESO, en què els alumnes escullen si volen fer l’assignatura ‘Taller de lengua’ o bé ‘Segunda lengua extranjera – francés’.

L’associació de pares Clarió, una entitat de defensa de l’ensenyament de la llengua catalana a les escoles, ha quedat molt sorpresa per la notícia i sospita que la nova situació implicarà un perjudici per a la llengua. Alguns alumnes de l’institut i pares s’han mobilitzat per mantenir les classes de català a l’institut.

Continueu llegint clicant ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any