Un 60% dels catalans volen que Catalunya esdevingui un estat, segons el CEO

  • Un 90% acceptaria el resultat d'un referèndum sobre la independència, fos quin fos

VilaWeb
Redacció
22.09.2014 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 73,6% dels catalans consideren que la millor manera de saber què volen els ciutadans respecte del futur polític de Catalunya és a través d’un referèndum. Ho indica un sondatge del Centre d’Estudis d’Opinió elaborat al maig i fet públic ara. Segons l’estudi, el 54,7% dels enquestats hi està ‘totalment d’acord’, i el 18,9%, ‘bastant d’acord’. Segons aquesta mateixa enquesta, un 58,8% és totalment favorable o més aviat favorable que Catalunya sigui un nou estat d’Europa aquests anys vinents. Un 11,8% s’hi declara més aviat contrari i un 20,1% totalment contrari.

I els catalans tenen por que Catalunya sigui un nou estat independent? Segons l’estudi, la majoria no tenen pas por. Un 30% diu no tenir-ne gens, i un 10% confessa que en té molta. Una altra dada interessant que ofereix l’estudi és que en cas que es fes un referèndum sobre la independència de Catalunya, un 87,6% n’acceptaria el resultat, fos quin fos. I només un 9,1% diu que no l’acceptaria pas.

El sondatge es va fer amb una mostra de 1.600 enquestes, realitzades el mes de maig. Per tant, en un moment polític diferent de l’actual, força abans de la la multitudinària diada de l’Onze de Setembre i del referèndum d’Escòcia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any