La guia pràctica dels voluntaris del 9-N

  • L'ANC i Òmnium es mobilitzen per aconseguir cent mil voluntaris per la independència

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya ‘Ara és l’hora‘, impulsada per l’ANC i Òmnium, s’ha proposat un nou objectiu: arribar a totes les cases del país amb un porta-a-porta per la independència i esbrinar com s’imaginen els catalans el nou país. Per fer-ho, necessiten cent mil voluntaris, que seran ‘imprescindibles per a garantir l’èxit del 9-N’. La intenció de la campanya és parlar i escoltar tothom, per mitjà del porta-a-porta ‘més festiu i participatiu’. Heus ací una guia pràctica per a saber tots els detalls de la nova campanya i com s’ha de fer per participar-hi. 

Per què calen cent mil voluntaris?

Amb aquests cent mil voluntaris, la campanya vol arribar a cada casa perquè tothom pugui dir com vol que sigui el país nou. La implicació de cent mil persones ‘és imprescindible per a aconseguir aquest propòsit gegantí’, diuen els responsables. 

Com puc inscriure-m’hi i què hauré de fer?

A la web de ‘Ara és l’hora’, hi trobareu un formulari per a inscriure-us-hi. Quan hi hàgiu entrat les dades, us reservareu una tarda abans del 9 de novembre i us assignaran un acompanyant per visitar les cases del vostre barri. Durant aquella tarda, convidareu els veïns a respondre una enquesta de tres minuts sobre com volen que sigui el país nou. ‘Amb tres minuts i un somriure, hauràs contribuït a fer possible la victòria del sí.’ 

Quines preguntes conté l’enquesta que es fa al porta-a-porta?

Són preguntes relacionades amb la construcció d’un país nou, per a saber com se l’imagina cadascú. ‘No es tracta de convèncer ningú, sinó d’escoltar tothom.’ Amb tres minuts hi haurà prou temps per a fer les preguntes i anotar les respostes de cadascú.

Puc triar la parella amb qui anar a fer la campanya?

Tots els voluntaris aniran per parelles a fer el porta-a-porta. No estareu mai sol. Si us estimeu més anar acompanyats d’algú concret, també ho podreu fer. Només cal que ho digueu al coordinador territorial perquè ho tingui en compte en el moment d’assignar-vos un recorregut.

Es farà la campanya casa per casa a tots els municipis?

Sí, la intenció és arribar a tothom. Per això la campanya vol i necessita cent mil voluntaris a tot el país: ‘Només si els aconseguim podrem estendre aquesta acció a tots els municipis de Catalunya.’

Què se’n farà, de les vostres dades?

‘Ara és l’hora’ és una campanya unitària amb un objectiu finalista: un país nou amb un estat propi. Quan s’hagi aconseguit l’objectiu, aquesta campanya es dissoldrà i les bases de dades seran eliminades. Mentrestant, les dades les tindran els responsables de la campanya per assegurar que es cobreixen tots els trams i proposar-vos de participar-hi i fer-hi aportacions econòmiques. Les dades no seran mai traspassades a cap empresa ni tindran fins mercantils ni partidistes, i en tot moment en podreu demanar la rectificació o l’eliminació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any