La Guàrdia Civil identifica els dos agents que van robar l’estelada de Vilobí d’Onyar

  • Dissabte a la nit uns desconeguts amb un cotxe camuflat d'aquest cos policíac van despenjar la bandera

VilaWeb
Redacció
30.08.2014 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Guàrdia Civil ja ha aportat als Mossos d’Esquadra i al jutjat d’instrucció de Santa Coloma de Farners les dades dels dos agents que dissabte van robar una de les quatre estelades que l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar va hissar el 2012 al municipi. Els dos agents foren enregistrats per unes càmeres municipals baixant d’un cotxe camuflat del cos policíac espanyol i despenjant la bandera, que es van endur. Un veí també va poder apuntar la matrícula del vehicle, cosa que n’ha facilitat la identificació.

Dijous, tant l’ajuntament com el veí van denunciar el robatori als Mossos i al jutjat de Santa Coloma, i ahir la Guàrdia Civil va confirmar que es tractava d’un cotxe de camuflatge utilitzat pels seus agents.

A través dels registres interns, el cos també va identificar els agents que el van fer servir dissabte, una informació que ha aportat als Mossos i al jutjat. La Guàrdia Civil diu que també ha obert una investigació interna per a aclarir els fets i depurar responsabilitats disciplinàries.

En aquest sentit, judicialment el cas pot desembocar en una falta de furt, mentre que en l’àmbit disciplinari els agents podrien ésser sancionats per una falta greu, perquè estaven de servei i utilitzaven un vehicle oficial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any