Reaccions a la mort ahir de Christian Bourquin

  • Ahir dimarts al matí va morir Christian Bourquin, president del Consell Regional i senador nord-català. Anteriorment havia sigut batlle de Millars i president del Consell General. Vet aquí algunes de les reaccions a la seua mort: ...>>
    Dc. 27 d'agost del 2014.

VilaWeb
Redacció
27.08.2014 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre aquestes destaquem la del prefecte René Bidal que podeu llegir aquí enterament on, entre altres coses diu que ‘He tingut l’honor, l’honor si la seva família està d’acord, de descobrir l’home més íntim, més  enllà de la personalitat icònica i apassionada que Christian Bourquin va ser dels Pirineus-Orientals, marcant la seua petjada indeleble, a la costa, les muntanyes i el cor d’aquesta bella Catalunya francesa i de tots els catalans, que van abraçar sense restriccions i sense distinció  tota la seua vida ‘.

També la d’un dels seus majors adversaris a Catalunya Nord, l’antic batlle -senador de Perpinyà i precedent president de l’Aglomeració Perpinyà Mediterrània, Joan Pau Alduy, que ret homenatge al seu coratge  sobretot durant la seua malaltia (escolteu aquí, les reaccions de molts polítics nord-catalans a France Bleu Roussillon)

Un altre dels seus adversaris és Jean Codognès  del que podeu veure aquí un vídeo amb la seua reacció.

També la Presidenta del Consell General, Hermeline Malherbe, que ara serà la nova senadora nord-catalana ‘Estic sorprèsa, molt, molt trista. Primera perdo un amic, un estimat amic […] i després el departament, la regió  perd un gran home d’acció, un gran polític.’

Altres reaccions a destacar la de la seua antiga companya sentimental, Jacqueline Amiel Donat, que va lluitar moltes batalles polítiques al seu costat abans d’enutjar-se amb ell el 2010 ha assegurat que ‘mantindrà la memòria d’un home que ha dedicat la seua vida a la política, però en última instància va estar terriblement sol’.

El president de la Regió Midi-Pyrénées, Martin Malvy: ‘Assabentat amb molta emoció i tristesa la defunció de Christian Bourquin. En els seus diferents mandats i funcions, a l’ajuntament de Millas, al Consell General dels Pyrénées-Orientals, a l’assemblea, al senat com al consell regional, Christian sempre s’ha reafirmat en les seves conviccions( les nostres) i les ha defensat amb determinació. Apassionat i orgullós amb tota la raó de les accions que ha portat, de les polítiques que ha iniciat, i que guardaran la seua empremta, deixarà el record d’un home compromès i valent fins al final d’una vida interrompuda molt massa aviat.’.

Per la seua part, la Usap ha fet un comunicat que trobareu aquí anunciant que li retran homenatge el pròxim diumenge durant el partit que jugaran a l’estadi Aime Giral contra l’equip de Massy.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any