Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  26.08.2014  19:07

Autor/s: ACN

Quaranta-sis castells s'alçaran a la V de l'Onze de Setembre

Les colles aixecaran els castells a les cruïlles dels trams que recomana l'organització, segons la seva procedència

Men?ame
 

La Via Catalana 2014, impulsada per la campanya 'Ara és l'hora' de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, comptarà amb la participació de quaranta-sis colles castelleres de tot Catalunya. En la mobilització prevista l'Onze de Setembre, que pretén formar un gran mosaic en forma de V entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l'avinguda Diagonal de Barcelona, les colles aixecaran els castells a partir de les 17.14, hora d'inici de l'acte. Cadascuna ho farà en una cruïlla diferent.

L'organització assignarà una ubicació a cada colla, en funció de la seva procedència. Per exemple, els Capgrossos de Mataró seran al tram 40, el tram recomanat per als participants que vénen del Maresme. L'objectiu d'aquesta assignació és garantir una correcta distribució al llarg dels onze quilòmetres de traçat.

L'ANC i Òmnium Cultural mantenen la crida a inscriure's a l'esdeveniment, perquè, segons el seu parer, 'l'èxit logístic de la Via serà clau a l'hora d'assegurar-ne l'èxit polític: fer inevitable la consulta del 9 de novembre'. De moment, el dilluns 25 d'agost la xifra d'inscrits arribava a 220.000.