Les carrosses i els Cabolos anuncien les festes de Sant Agustí de Bocairent

  • Joan A. Martínez rebrà un homenatge la primera nit de danses

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.08.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres 23 d’agost comencen a Bocairent les festes d’estiu, dedicades a Sant Agustí (programa en pdf), i que inevitablement enguany tindran l’emotivitat de l’absència de Joan A. Martínez, el ‘dolçainer de Bocairent’ mort el mes de març passat. La primera nit de danses, dissabte 23, els xirimiters i tabaleters de Sant Angustí li retran un homenatge justament en l’acte de què la seua figura era indestriable. A més, el cartell anunciador i portada del llibre està dedicat a qui va ser un dels referents de la recuperació i la difusió de la música de dolçaina al País Valencià. En les altres nits de danses, seran quatre dels millors dolçainers actuals qui ocuparan el seu lloc: Jaume Gosàlbez, diumenge; Hipòlit Agulló, dilluns; Miquel Gironés, dimarts, i Xavier Richart, dimecres.

La festa comença divendres amb les carrosses de la cavalcada, els set Cabolos acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí, i pel grup de Gegants i Cabets valencians, que donen l’eixida oficial a les festes que Bocairent dedica a Sant Agustí i que es tancaran el dia 30 amb un correfoc dels Dimonis de Darrere la Vila.

Entre les tradicions que es reviuen en aquestes festes hi ha les cinc nits de danses a la plaça de l’Ajuntament, de dissabte 23 al dimecres 27, així com l’aparició dels Cabolos, el cant dels gojos i el bes de la relíquia de Sant Agustí la diada del sant, dijous 28.

La programació festiva inclou un campionat de pàdel, un de raspall, una eixida popular amb bicicleta, i la 7a Cursa de la Dona. No hi faltarà el foc, amb una mascletada, ni la música, amb un concert del sextet de professors de l’Orquestra Reial de Flandes.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any