Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  17.08.2014  06:00

El Barça dibuixa els Països Catalans a la web de penyes

La web del F.C. Barcelona recull les penyes oficials i les organitza en tres àmbits: els Països Catalans, l'estat espanyol i la resta del món

Men?ame
 

El F.C. Barcelona és un club de futbol que té seguidors per tot el món, una afició que sovint s'agrupa en penyes barcelonistes. Aquestes agrupacions culers són presents a tot el món, però si a un lloc es concentren especialment és a tot el territori del país. Així ho mostra la web del F.C. Barcelona, que recull les penyes del club blau-grana i les organitza en tres àmbits. El primer és el dels Països Catalans, que inclou el Principat, la Catalunya Nord, Andorra, les Illes Balears i el País Valencià.

El segon àmbit conté les penyes del Barça de l'estat espanyol i el tercer inclou les de la resta del món. Segons el web, s'han establert els tres àmbits geogràfics de les penyes d'acord amb el que estableix la normativa de penyes del F.C. Barcelona. Tot i així, la normativa només detalla les trenta àrees geogràfiques amb les quals s'agrupen en federacions les penyes, però no fa referència als tres àmbits que proposa el web.

La separació geogràfica, però, és en mans del club. L'article 11.7, diu que el FC Barcelona 'pot revisar en qualsevol moment la distribució i la denominació dels diferents àmbits geogràfics i zones, segons el seu criteri o quan sigui necessari per adaptar-les a modificacions administratives del territori'.

Malgrat la separació geogràfica que s'utilitza, que uneix els Països Catalans en un sol àmbit, contrasta la denominació que s'utilitza per referir-se al País Valencià, perquè es fa servir 'Comunitat Valenciana'.

La festa de les penyes

Durant el cap de setmana se celebra el XXXVè Congrés Mundial de Penyes, una trobada de les agrupacions culers a la seu social del F.C. Barcelona, al costat del Camp Nou. Dissabte, diumenge i dilluns hi tindràn lloc activitats lúdiques pels penyistes. La celebració culminarà amb el trofeu Joan Gamper, un partit de futbol del primer equip contra el mexicà Club León.