Pedro Sánchez fica al mateix sac violència masclista i independentisme

  • En el discurs de clausura del congrés en què ha estat proclamat nou secretari general del PSOE

VilaWeb
Redacció
27.07.2014 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pedro Sánchez ha estat proclamat aquest cap de setmana nou secretari general del PSOE. En el seu discurs de clausura del congrés extraordinari del partit, Sánchez ha instat els militants i la societat a ‘desterrar paraules que afecten i indignen a tothom’, i ha afegit tot seguit una llista, en què ha posat al mateix sac la violència de gènere i l’independentisme. ‘Pobresa, desigualitat, treball precari, atur, decadència institucional, violència de gènere, independentisme’, ha dit, com a exemple de conceptes que considera que s’han de ‘desterrar’ perquè indignen a tothom.

En el discurs també ha elogiat el PSC, i concretament Miquel Iceta i Pere Navarro, per haver aixecat a Catalunya la ‘bandera de la convivència’ en un moment tens. ‘Miquel, a vosaltres no se us omple la boca de pàtria, però feu pàtria cada dia, no com altres’, ha dit, en referència a Jordi Pujol, a qui ha acusat d’hipòcrita, sense citar-lo directament, per haver triat ‘patrimoni en comptes de pàtria’.

‘Sóc federalista perquè sóc socialista’


Tal com va fer ahir, en què es va comprometre a impulsar una reforma federal de l’estat, Sánchez ha refermat aquest diumenge el seu compromís amb el PSC: ‘Sóc federalista perquè sóc socialista, Miquel’, ha dit dirigint-se a Iceta. ‘Davant el xoc de trens dels qui pretenen la recentralització i el separatisme de Mas, els socialistes ens proposem de reformar la constitució perquè tots els espanyols votem un marc de convivència federal’, ha dit.  A més, ha fet una ‘menció específica’ a Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba com les dues persones que van liderar la declaració de Granada on el PSOE va assumir el compromís del federalisme. 

 



Accent social




El seu discurs ha estat marcat per l’agenda social i la ‘transició econòmica’ que ha d’ajudar a construir, ha dit, el nou PSOE. En aquest marc ha afirmat que el primer que faria el seu partit quan torni a governar és derogar la reforma laboral.



També ha avançat que a la reunió de demà amb Mariano Rajoy li demanaria que faci comparèixer al seu govern al congrés dels diputats per explicar el rescat a la banca amb diners públics. 



Un PSOE ‘sense complexos’



En canvi, s’ha compromès a lluitar per la ‘justícia social, la llibertat i la igualtat’ i ha demanat al partit que ‘abandoni els complexos’ i digui ‘alt i clar que tot allò bo que ha passat en aquest país ha vingut de la mà dels governs socialistes’.

També ha parlat de la situació dels joves que no troben feina, del canvi climàtic, de la globalització i de la desconfiança amb la classe política. Espanya, ha dit, és ‘un país fart, indignat i ferit’ que el PSOE ha de tornar a situar a l’avantguarda de l’Estat del benestar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any