Albert Serra representarà Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia

  • Chus Martínez serà la comissària del projecte titulat 'La singularitat', que pretén ser 'una mediació entre el segle XX i el segle XXI'

VilaWeb
ACN
22.07.2014 - 21:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cineasta Albert Serra representarà Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia 2015, amb un projecte dirigit per Chus Martínez, ‘La singularitat’. La peça, dividida en episodis, proposa una mediació entre el segle XX i el segle XXI. Serra ha explicat que serà un projecte audiovisual d’imatges en moviment amb multiplicitat de pantalles: ‘Pretén compatibilitzar l’ambició narrativa dels grans novel·listes del segle XX amb un punt d’experimentació i complexitat que hi pugui quedar integrat’, diu.

La imatge sorgeix com un element clau en la proposta audiovisual, tot i que aniran acompanyes d’un únic so.

Serra ha destacat que pretén ‘compatibilitzar l’ambició narrativa dels grans novel·listes del segle XX amb un punt d’experimentació i complexitat que hi pugui quedar integrat’ amb la finalitat que ‘les imatges es relacionin de manera complexa amb un centre i una ambició narrativa’.

Chus Martínez diu que la intenció de l’obra és ‘la creació d’una gran situació visual que sigui al mateix temps un assaig i una proposta de fets, que convoqui imatges del nostre temps i, a partir d’aquí, imagini la forma de superar-les formalment i en creï d’inèdites’. I afegeix: ‘És evident que són temes exigents per a l’espectador i que, per tant, s’ha d’intentar que tingui una certa lectura i adaptar aquesta idea en un espai més o menys definit.’

La proposta d’Albert Serra i Chus Martínez ha estat escollida entre vint-i-cinc projectes per un jurat presidit per Marta Gili, directora del Jeu de Paume, amb els vocals següents: Bartomeu Marí, director del MACBA; Joan Minguet, president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA); Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies; Martina Millà, cap de Programació i projectes de la Fundació Miró; Llucià Homs, director de Promoció dels Sectors Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona; i Damià Martínez, cap de l’àrea de Creació de L’IRL.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any