Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  21.07.2014  09:02

El periodista Ignasi Muñoz deixa en ridícul la consellera María José Català

Mal tràngol de la consellera, que mirava de defensar que català i valencià eren llengües diferents

Men?ame
 

La Veu del País Valencià ha recuperat un vídeo que deixa en evidència la portaveu del consell, María José Català, en una conferència de premsa del 4 de juliol proppassat. En el torn de preguntes una periodista li va demanar pels 'atacs als senyals d'identitat', i Català li va respondre que havien enviat un document al govern català demanant 'respecte a les nostres institucions d'autogovern i als senyals d'identitat'. Després, el corresponsal de Catalunya Ràdio, Ignasi Muñoz, la va deixar pràcticament en ridícul, quan li va demanar en quina llengua havia enviat la carta.

Heus ací el vídeo:

Català va llegir un fragment de la carta enviada a la Generalitat de Catalunya: 'Venim observant com des de les institucions de la Generalitat de Catalunya s'incorpora la Comunitat Valenciana en el seu àmbit territorial, en el d'uns ficticis i irreals Països Catalans, en un domini lingüístic que manca d'uniformitat i d'unitat, on es caracteritzen algunes de les nostres tradicions i festes emblemàtiques de la nostra comunitat com a catalanes.' Després, Ignasi Muñoz li va demanar:

—Ignasi Muñoz [I. M.]: Podria saber en quina llengua han enviat el document a la Generalitat de Catalunya?

—María José Català [M. J. C.]: Li he llegit la carta, crec que és una realitat que l'hem redactat en valencià.

—I. M.: Com tenen vostès garantia que la puguen entendre?

—M. J. C.: Estic convençuda que la podran entendre.

—I. M.: Però per què? Si és una altra llengua…

—M. J. C.: Perdone?

—I. M.: Si és una altra llengua… Ells no parlen valencià.

—M. J. C.: Estic convençuda que entendran la carta, però si a vostè li preocupa els la remetrem en castellà que segur que l'entendran.

Després d'això, la consellera atura la discussió dient: 'No estem per entrar en un debat filològic.'