Junqueras avisa Mas que no es plantegi alternatives al 9-N

  • El president d'ERC es refereix a la pròxima reunió entre el president català i Rajoy

VilaWeb
ACN
19.07.2014 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha avisat el president de la Generalitat, Artur Mas, que no negociï cap altra proposta amb Mariano Rajoy que no sigui la consulta del 9 de novembre. ‘Per què hem d’especular amb altres escenaris quan el 9-N és el millor escenari possible?’, s’ha preguntat Junqueras, durant l’acte polític central de l’Acampada Jove, aquest dissabte a la tarda a Montblanc. Sense parlar explícitament de la reunió que han de mantenir els presidents dels governs espanyol i català, Junqueras ha insistit que ‘hi ha un pacte i els pactes s’han de complir’.

Heus ací les declaracions de Junqueras:

Amb crits de president, Junqueras ha declarat ha davant del nombrós públic jove que omplia la plaça Major de Montblanc que ‘mai havíem estat tan a prop, tanta gent alhora i tan units com ho estem ara’. ‘No ens cansarem, no abandonarem, no ens resignarem, no ens rendirem; per tant, guanyarem’, ha exclamat.

En aquest sentit, Junqueras ha reiterat que no li satisfà cap altre ‘escenari alternatiu’, quan ja es té una ‘opció pactada amb una amplíssima majoria parlamentària i sobretot, encara més, amb una amplíssima majoria social del país’, ha declarat. ‘No hi ha un escenari alternatiu al millor dels escenaris possibles’, ha repetit.

Junqueras ha remarcat que ‘hi ha un pacte per fer una pregunta i els pactes s’han de complir’. ‘I si no saben adreçar-se a la societat mantenint els compromisos que ja han signat, almenys que no destorbin gaire, no cal que facin declaracions cada dia, només cal que compleixin a allò que s’han compromès’, ha etzibat.

Vinculat a la llei de consultes, Junqueras ha afirmat que ‘el que converteix en vinculant és el resultat de la voluntat del conjunt de la societat’. El president d’Esquerra creu que el més important ara és el ‘repte’ que es planteja, que és ‘immens’, i no pas qui podrà ser president per a la república. ‘És irrellevant’, ha dit.

Junqueras ha avisat, només començar el parlament, que mesuraria les seves paraules i que mantindria un to ‘serè’, donada la presència de periodistes. Més contundent s’ha mostrat el president de la federació regional d’Esquerra i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, parlant de la lluita en favor de la república des del municipalisme.

Prèviament, Junqueras i Andreu, acompanyats del portaveu de les JERC, han visitat l’esplanada on s’instal·len les tendes de l’Acampada Jove. Després, ja dins del nucli urbà de Montblanc, han presenciat exhibicions de grups de música i diables a la plaça de Sant Francesc, on després s’ha construït el mosaic humà del 9-N.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any