‘Ara és l’hora’: tots els detalls de la V de l’Onze de Setembre

  • L'ANC i Òmnium presenten la campanya de mobilització de la societat civil per a la consulta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
17.07.2014 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han presentat la campanya ‘Ara és l’hora‘. La mobilització més destacada serà la gran V de l’Onze de Setembre, amb l’objectiu d’omplir la Gran Via i la Diagonal de manifestants per la independència. Totes dues avingudes es repartiran en trams, que s’aniran unint fins a confluir a la plaça de les Glòries Catalanes. La V, la Via Catalana 2014, començarà a les 17.14 i arribarà, per una banda, fins a la plaça de Pius XII i, per una altra, fins a la plaça Ildefons Cerdà. El recorregut previst serà d’onze quilòmetres.

Les inscripcions

Les inscripcions als trams es podran fer des d’aquest formulari de la web de la campanya. Per inscriure-s’hi, els participants hauran d’escriure-hi les dades, apuntar-se al tram indicat i confirmar-ho per correu electrònic abans de vint-i-quatre hores. En un mateix correu, s’hi poden apuntar fins a un màxim de cinc persones. Els grups més nombrosos tenen dues opcions: o bé apuntar-se en grups de cinc o bé posar-se en contacte amb l’organització territorial de l’ANC més propera per ser inscrites en grup.

Cadascú podrà triar entre els trams que li oferiran, d’acord amb el lloc de la residència, amb l’objectiu de facilitar desplaçaments i repartir homogèniament la gent.

Horari

El dia 11 de setembre al matí hi haurà concentracions davant els ajuntaments en els 947 municipis del Principat. S’hi signarà el compromís de les entitats amb la consulta.

A les 17.14 es farà la gran V de la Via Catalana.

A les 19.00 hi haurà un concert multitudinari a Barcelona.

A les 20.14, una piulada en massa a la xarxa que expliqui al món que el 9 de novembre els catalans decidiran el seu futur.

Samarretes

És un element clau de la V de la Diada. A diferència de l’any passat, la samarreta podrà ser de dos colors, el groc i el vermell, per tal de formar una gran senyera amb centenars de milers de manifestants. Valdran quinze euros i se’n podran trobar a la botiga en línia de VilaWeb a partir de dilluns.

Mobilitat

Per garantir la mobilitat, l’arribada ordenada dels participants i la distribució correcta de la gent en el recorregut de la V, la web de ‘Ara és l’hora’ anirà publicant les instruccions i recomanacions. L’ANC recomana que la gent s’hi inscrigui a través de les assemblees territorials més pròximes de l’ANC. D’aquesta manera, els participants es podran apuntar als autocars i compartir el trajecte fins a Barcelona.

Obres a la plaça de les Glòries

Un dels dubtes que hi havia en relació amb la V era el fet que al vèrtex, la plaça de les Glòries, s’hi fan obres. El coordinador de la V, Ignasi Termes, ha explicat que l’ANC havia parlat amb l’Ajuntament de Barcelona, i que els havia dit que les obres no s’haurien acabat pas el mes de setembre, però que a la zona on confluiran els dos pals de la V sí que s’haurien enllestit.

Primer vídeo de campanya

Paral·lelament a la presentació de ‘Ara és l’hora’, l’ANC i Òmnium han publicat el primer vídeo de la campanya amb vista al 9-N. És una crida a la mobilització en favor de la consulta i, també, en favor del sí-sí: ‘Perquè ja no som la història que ens expliquen, som la història que escrivim. I ara ja no sols volem votar. Ara volem guanyar.’

Informació relacionada:

L’empresa americana contractada per l’ANC i Òmnium també treballa per la campanya unionista a Escòcia

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online dilluns i a la botiga dimecres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any