El lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera, Premi internacional Ramon Llull

  • El jurat destaca la seva defensa de 'la igualtat i la dignitat' de totes les llengües

VilaWeb
ACN
27.06.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurat ha atorgat per unanimitat el XXIVè Premi Internacional Ramon Llull al lingüista madrileny Juan Carlos Moreno Cabrera ‘per les seves contribucions acadèmiques a la defensa de la igualtat i dignitat de totes les llengües, i la seva actitud crítica davant les ideologies lingüístiques assimilacionistes’. Moreno Cabrera destaca per les seves posicions crítiques amb les ideologies i mites del nacionalisme lingüístic espanyol, així com en la defensa de llengües monitoritzades en general i del català en particular. El lingüista rebrà el guardó, dotat amb 8.000 euros, el mes de novembre a Andorra.

Juan Carlos Moreno Cabrera és un lingüista espanyol (Madrid, 1956), catedràtic de Lingüística General en el Departament de Lingüística, Llengües Modernes, Lògica i Filosofia de la Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid. És autor de 16 llibres i de més de 100 articles en revistes i obres col·lectives. La major part d’aquests treballs tracten, o bé de tipologia sintàctica i semàntica, o bé de la classificació, la situació, l’expansió i la desaparició de les llengües del món.

El premi es convoca anualment de forma conjunta per la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana i té com a objectiu valorar el conjunt d’una obra individual d’una persona de fora del domini lingüístic, escrita en qualsevol llengua, i que hagi significat un notable coneixement de la realitat històrica i cultural catalana.

Enguany, el jurat ha estat format per composat per Marta Rovira, Miquel Strubell i Josep Massot, per part de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, i Vicenç Villatoro, Isidor Marí, Manuel Pérez-Saldanya i Joaquim Torres, per part de la Fundació Ramon Llull.

En les darreres edicions els guardonats han estat Max Wheeler (2013), Georg Kremnitz (2012), Malika Ahmed (2010), Denise Boyer (2009), Michael van Walt van Praag (2008), Alan Yates (2007), Tilbert Stegmann (2006), Paul Preston (2005) i Giuspeppe Tavani (2004).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any