La Generalitat, obligada a pagar 6.057 euros anuals per cada alumne que vagi a un centre privat per estudiar en espanyol

  • El ministre d'Educació espanyol assegura que la referència d'aquest preu és el cost de l'alumne al sistema públic

VilaWeb
ACN
24.06.2014 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri d’Educació espanyol ha fixat en 6.057 euros la compensació per a les famílies que escolaritzin els fills en centres privats per estudiar en espanyol. Una despesa que assumirà inicialment el ministeri i que posteriorment anirà a càrrec del govern de la Generalitat. Així ho ha confirmat el mateix ministeri després que José Ignacio Wert hagi manifestat durant la comissió d’Educació al congrés espanyol que ha decidit introduir ‘un barem referencial raonable de compensació, que és el cost de l’alumne en el sistema públic’.

L’anunci arriba dies després d’un informe del Consell Estat espanyol que reclamava a Wert reconsiderar el decret sobre l’escolarització en espanyol en centres privats.

Ensenyament hi veu improvisació

El Departament d’Ensenyament veu ‘improvisació’ en la decisió del Ministeri d’Educació espanyol. Fonts del departament que dirigeix Irene Rigau han recordat que el Consell d’Estat va emetre un dictamen en què va demanar al ministre José Ignacio Wert ‘reconsiderar en el seu conjunt’ el decret que desplega la disposició addicional 38 de la LOMCE. Les mateixes fonts afegeixen que la posició del ministeri ‘evidencia que no coneixen la realitat del país’ tant pel que fa al territori com a l’ús de les llengües. A més, el Departament d’Ensenyament ha recordat que aquest decret s’havia d’aprovar abans de les preinscripcions però que encara està pendent. Per a la Conselleria, això demostra ‘canvis de parer’ per part del Ministeri d’Educació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any