Els veïns aconsegueixen tancar el Casal Tramuntana, una de les seus de l’extrema dreta a Barcelona

  • El casal agrupava grups nazis a El Clot i havia estat denunciat repetidament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.06.2014 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El polèmic Casal Tramuntana del barri barceloní d’El Clot ha estat tancat avui per no complir amb les ordenances locals. El Casal, situat al carrer Independència, era una de les seus més conegudes de l’extrema dreta a Barcelona i havia estat l’objecte d’una intensa campanya dels veïns i la plataforma Unitat vs Feixisme per tancar-lo. Aquesta organització ha emès un comunicat sobre els fets, que els celebra però tot advertint que podrien reobrir-lo en un altre lloc. ‘La ciutat de Barcelona i cap d’altra ciutat de Catalunya no poden permetre l’existència d’un centre nazi i feixista que contradigui l’esperit de convivència i cohesió del poble català’ diu Unitat vs Feixisme en la nota.

El Casal Tramuntana s’inspirava en el grup feixista italià ‘Casa Pound’, que es dedica a activitats d’oci i a captar joves en centres socials. Els veïns volen evitar que aquesta mena de moviments ‘arraiguin al barri del Clot i captin joves’ o que el casal serveixi ‘com a centre de concentració feixista a la ciutat’. L’experiència demostra, segons afirmen, que l’existència d’aquests centres d’extrema dreta ‘fan créixer la violència feixista i racista a les zones on s’ubiquen’.

El manifest contra el Casal Tramuntana va tenir el suport d’una seixantena d’entitats, entre les quals hi ha SOS Racisme, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, assemblees de barri, sindicats i els partits ICV, ERC, EUiA i la CUP.

Informació relacionada:

El reportatge de TV3 sobre l’extrema dreta que els valencians no van poder veure

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any