Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.06.2014  12:51

S'alcen les veus contra el fons portuari que imposa el govern espanyol

Si s'aprova, els ports hauran de donar la meitat dels seus beneficis per finançar ports deficitaris

Men?ame
 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, diu que el govern està fent una negociació molt intensa amb el Ministeri de Foment espanyol perquè no aprovi el Fons d'Accessibilitat Terrestre Portuària. Vila creu que si tira endavant, 'castigaria a qui fa les coses bé' i perjudicaria a molts ports, entre d'altres, els de Barcelona, Algecires i els de les Illes. Aquest fons obligaria els ports de l'estat espanyol a aportar la meitat dels seus guanys per finançar infraestructures dels ports deficitaris. El ministeri espanyol preveu aprovar-lo d'aquí unes setmanes mitjançant un decret llei.

'Cada port ha d'optimitzar els seus recursos i serveis segons les seves necessitats', ha declarat Vila que ha donat ple suport a les empreses i el propi Port de Barcelona que ja es van manifestar clarament contraris a la mesura.

La Cecot també rebutja el Fons d'Accessibilitat en considerar que desvirtua la Llei de ports de 1996 i agreuja el dèficit d'infraestructures que pateix Catalunya. El president de Cecot, Antoni Abad, creu que el Ministeri replantejarà la proposta un cop hagi analitzat en profunditat les conseqüències d'aquesta.

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha qualificat el fons d''atemptat contra l'autonomia financera del Port de Barcelona'. Bosch considera que 'és vergonyós que Foment pretengui que els beneficis del Port de Barcelona serveixin per sufragar els accessos de ports que no obtenen beneficis'. Davant d'això, el portaveu d'ERC ha sol·licitat la compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor.