La primera V, a les Terres de l’Ebre

  • El primer assaig de la mobilització de l'Onze de Setembre s'ha fet a Tortosa

VilaWeb
Redacció
21.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre la plaça de la Corona d’Aragó de Tortosa ha estat el primer indret on s’ha fet un assaig de la formació d’una V, la mobilització que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposa de cara a l’Onze de Setembre. Fonts de l’ANC han explicat a VilaWeb que ‘com l’any passat vam fer cadenes, aquest any farem V a tot el territori’. ‘Aquest assajos són molt importants, serveixen per fer bullir l’olla de cara a la Diada’, afegeix l’entitat.

S’ha fet a la plaça que es coneix amb el nom dels 4 camins i la V es formarà entre la carretera que va a Roquetes i l’Avinguda de Jesús. Ho han organitzat les seccions de l’Assemblea de Roquetes, Jesús i Tortosa.


La V s’organitzarà per trams, com l’any passat

L’Assemblea, com l’any passat, considera que aquestes accions prèvies, són importants per assajar el funcionament de la formació d’una V. ‘Ens organitzarem com l’any passat, per trams, logísticament serà molt semblant. Serà fàcil perquè els participants ja estan entrenats de l’any passat’, diuen des de l’ANC.

La gran diferència d’enguany, és clar, és que la mobilització es concentrarà a Barcelona i no s’estendrà quatre-cents quilòmetres, i encara estan acabant de decidir com s’organitzarà: ‘El recorregut encara l’hem de definir, però serà d’uns deu quilòmetres. Per tant, als trams de cinc metres, on hi podien haver cinc o deu mil persones, enguany n’hi podran haver cent o dues-centes mil, les que faci falta!’. ‘Farem càlculs de superfície a partir de fórmules matemàtiques però també tindrem en compte on hi ha entrades de metro, on seran els aparcaments… Ho estem coordinant amb la guàrdia urbana de Barcelona.’

Enguany, la fotografia que més es repetirà serà l’aèria on s’hi vegi la V quan ja estigui formada. Civit explica que en cada cas es farà de manera diferent però s’haurà de tenir en compte el decret que el govern espanyol va aprovar fa tres mesos prohibint l’ús de drons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any